Hun er smukkere
end nogen på jorden

Seerne kalder Jomfru Marias skønhed ubeskrivelig – og gør alligevel et forsøg på at beskrive det syn de ser. Et mirakuløst foto giver dog det allerbedste indtryk.


Utallige kunstnere har gjort utallige forsøg på at tegne eller male Jomfru Maria, som de forestiller sig, at hun træder frem i Medjugorje. Men de seks seere har med meget få undtagelser altid holdt fast ved, at det ikke er sådan hun ser ud.

Sådan går det først og fremmest, fordi seerne siger, at Jomfru Maria er så ubeskriveligt og helt overnaturligt smuk, at ingen kunstner kan gengive hendes skønhed. Portrættet her på siden er et de få, som seerne har sagt yder Jomfru Maria i hvert fald en form for retfærdighed. Det hænger i dag i Medjugorjes store foredragssal.

For at komme så tæt som muligt på et dækkende billede lod Medjugorje-præsten fader Janko Bubalo i 1992 seerne udfylde hver et spørgeskema bestående af 63 spørgsmål, der gik ned i selv de mindste detaljer. Seerne så ikke hinandens besvarelser, før alle havde afleveret deres egen, men de var alligevel enige, og mange af spørgsmålene blev fuldkommen enslydende besvaret. Ud fra beskrivelserne træder dette billede frem:

Seerne ser Jomfru Maria i tre dimensioner præcis som de ser almindelige mennesker. De har både rørt hende og kysset hende.

Jomfru Maria fremtræder som en ung kvinde på 18-20 år. Hun er 165 centimeter høj, slank og ser ud til at veje cirka 60 kilo. At Jomfru Marias højde kan bestemmes, skyldes primært et udsagn fra Vicka, der sagde "hun er lige så høj som mig".

Hendes ansigt er ovalt, og et langt hvidt slør falder ned over hendes skuldre og hele vejen ned ad ryggen. Sløret dækker også det meste af hendes hår, men en lille smule er synligt i panden, så man ser, at håret er sort. Hun har klart blå og meget smukke øjne. Jomfru Maria er hvid af hudfarve, meget som de sydeuropæiske seeres egen. Hendes kinder er lyserøde.

Jomfru Maria er klædt i en simpel kvindes klædedragt, der er grå eller blå-grå og falder frit ned over kroppen, til den går i et med den lille sky, som hun altid står på. Undtagelsen herfra er til jul eller på andre store festdage, hvor Jomfru Maria kommer i en kjole af guld. Hun bærer ingen smykker eller juveler, men over hendes hoved er en krone af 12 gyldne stjerner (se Johannes´ Åbenbaring 12, 1).

Jomfru Maria står altid op, knæler aldrig og står altid stille uden at gestikulere. En sjælden gang bevæger hun hænderne, men kun, når hun peger på noget eller ønsker at vise seerne noget.

Om hendes skønhed brugte seerne ord som “den kan ikke beskrives”, “det er ikke vores form for skønhed”, “den er himmelsk” og “det er noget vi kun vil se i Himmelen – og selv da kun til en vis grad”.

En forsmag herpå trådte frem på det uforklarlige foto, som en pilgrim tog midt i firserne. Det er gengivet her og er taget under en åbenbaring. Pilgrimmen troede, at han tog et billede af seerne, mens de så Jomfru Maria - men da billedet var fremkaldt, viste det jomfruen selv. Seeren Jakov Colo så senere billedet og reagerede spontant ved at sige "Ja! Det er sådan her hun ser ud".

"Hendes væsen er også meget smukt. Jomfru Maria er fantastisk sød og på samme tid beslutsom. Det er ikke en sødme, der mangler styrke. Når jeg for eksempel taler med hende om noget sørgeligt, ser jeg lidelsen i hendes ansigt", har Marija Pavlovic-Lunetti fortalt.

Jomfru Maria taler kroatisk til seerne. Af og til taler hun dog også et sprog, som seerne ikke forstår. Ved at opsnappe ord er det lykkedes at finde ud af, at dette sprog er aramæisk, hendes jordiske modersmål.

"En dag gav jeg de ord til en præst, der forstod dem, og det viste sig, at hun til Gud sagde ´Jeg takker Dig, fordi Du har skabt dem´ ", har Marija også fortalt.


 

Få automatisk besked om alle nyheder og opdateringer.
Tilmeld dig vores nye nyhedsmail på forsiden af
Profetis hjemmeside på www.profeti.dk og klik på OK.
Foreningen Profeti udleverer ikke din e-mail adresse til andre.

 
Send forslag og kommentarer til: mail@profeti.dk
 
Nope.dk - Danmarks Effektive Portal