Seerne har også set
livet efter døden

Alle seks seere har set både Himmelen og Helvede. De har også set stedet midt imellem. Vicka, Ivan og Jakov har endda opholdt sig fysisk alle tre steder. Budskaber fra Jomfru Maria fortæller desuden, hvorfor sjæle ender i Helvede – og også at ideen om reinkarnation er fejlagtig og en myte, som mennesker har skabt.


Ind imellem får Vicka tid til overs. Så hænder det, at holdene af pilgrimme foran hendes trappe også får den fantastiske historie om dengang i november 1981, hvor Jomfru Maria tog både hende og den kun 10 år gamle Jakov på en udflugt af de helt usædvanlige.

Vicka og Jakov (foto) fik ikke kun en vision af Himmelen, Helvede og Purgatoriet (“Skærsilden”). De var der rent fysisk med både krop og sjæl. Det samme har Ivan også været, og også de øvrige seere har set alle tre destinationer efter døden – på nær to af de kvindelige seere, der bad om at blive sparet for synet af Helvede.


Vicka fortæller historien i et malende sprog, der bjergtager de besøgende. Beretningen begynder i Jakovs mors hus (der ses på billedet herunder):“Jomfru Maria kom ind i stuen, mens Jakovs mor lavede frokost til os ude i køkkenet. Så tilbød hun at tage os begge to med sig for at besøge Himmelen, Purgatoriet og Helvede. Vi var så forbløffede, at hverken Jakov eller jeg kunne sige ja. Så sagde Jakov “Kære Jomfru Maria, kan du ikke nok nøjes med at tage Vicka med dig? Hun har syv brødre og søstre, men jeg er min mors eneste barn!”. Han kunne selvfølgelig ikke tro på, at han skulle komme levende tilbage”, fortæller Vicka.

“Hvad angår mig selv var det eneste jeg tænkte “Hvor vil vi ende, og hvor lang tid vil det tage?”. Så til sidst accepterede vi, fordi vi kunne se, hvor meget Jomfru Maria ønskede at tage os med sig. Hun tog Jakov ved sin venstre hånd og mig ved sin højre. Så åbnede taget sig over os, og så var vi der. Vores kroppe forsvandt ud af huset. Alle ledte efter os. Det varede 20 minutter i alt”.

“Først viste hun os Himmelen. Vi gik ind gennem døren og så Sankt Peter stå foran den. Han så ud til at være mellem 60 og 70 år, ikke særlig høj men heller ikke specielt kort, rimelig firskåren. Han havde let krøllet gråt hår. Jomfru Maria åbnede selv døren uden en nøgle. Jomfru Maria fortalte mig, at han var Sankt Peter. Han sagde ikke noget – vi nikkede bare på afstand”, siger Vicka.

“Himmelen er et kæmpestort rum, grænseløst. Der er et glødende lys, som ikke eksisterer på jorden. Jeg så mange mennesker, og de var alle meget, meget lykkelige. De sang og dansede og talte med hinanden på en måde, der er ukendt på jorden. De kender hinanden indefra. De bar lange kapper, og jeg lagde mærke til tre forskellige farver, men farverne her er ikke ligesom dem, som vi kender på jorden. De så ud som gul, grå og rød. Der var også engle sammen med dem".

"Jomfru Maria forklarede os det hele: “Se hvor lykkelige de er”, sagde hun. “De mangler ikke noget””.

Så gik turen videre: Præcis som Virgil og Dante i "Den Guddommelige Komedie" (her på siden i kunstneren Gustave Dores værker fra 1875) stod Vicka og Jakov over for at skulle besøge alle de tre steder, hvor efterlivet udspiller sig.

Den glemte destination

I Danmark forsvandt troen på eksistensen af Purgatoriet (“Skærsilden”) samtidig med den protestantiske reformation. I Medjugorje kan seerne imidlertid bekræfte, at Purgatoriet eksisterer. Her havner de sjæle, der ikke går fortabt, men som samtidig ikke er så fuldkommen rene og hvide, at de kan gå direkte til Himmelen.

Sjælene i Purgatoriet kan ikke bede for sig selv, kun for mennesker på jorden og dette også i det lønlige håb, at nogle hernede vil begynde at bede for dem. Vickas beretning går videre:

“Efter at Jomfru Maria havde vist os Himmelen, tog hun os med til Purgaoriet. Det er et meget mørkt sted, og vi kunne knapt nok se noget overhovedet, for der var en meget tyk og askegrå røg eller tåge".

"Vi kunne fornemme, at der var mange menneskers sjæle derinde, men på grund af tågen kunne vi ikke se deres ansigter. Men vi kunne høre dem bevæge sig og skrige. Der var mange, og de led virkelig meget. Vi kunne også høre nogle slag som om de slog sig selv. Jomfru Maria sagde til os: “Se hvor meget de lider. De venter på jeres bønner for at kunne komme til Himmelen” ”, siger Vicka.

“Senere fortalte Jomfru Maria os mere om Purgatoriet. Jeg var helt forbløffet over at høre, at også personer indviet til Gud, nonner og selv præster, var dér. Jeg spurgte Jomfru Maria, hvordan de nogensinde kunne havne i Purgatoriet. Hun svarede “Ja, de var indviet til Gud, men der var ingen kærlighed i deres liv. Derfor er de i Purgatoriet”. Før vi tog afsted, anbefalede Jomfru Maria meget stærkt, at vi hver dag beder for de arme sjæle i Purgatoriet”.

“Da vi var i Purgatoriet, gav Jomfru Maria os en særlig nåde, så vi kunne holde ud at være der. Uden denne styrke havde vi ikke været i stand til at klare det", siger Vicka.

"Een ting er at tænke på Purgatoriet, og en anden er at se det!".

"I dag føler jeg en dyb sorg, når jeg tænker på disse sjæle, der lider så meget, og jeg beder også for dem. Naturligvis ville jeg ønske, at hver eneste af dem kunne komme i Himmelen med det samme”, siger Vicka.

Jomfru Maria har også fortalt de andre seere om Purgatoriet. 10. januar 1983 fortalte Mirjana til Medjugorje-præsten fader Tomislav Vlasic, at Jomfru Maria havde givet hende nogle af de nærmere detaljer.

Ifølge Mirjana sagde Jomfru Maria:

“I Purgatoriet er der forskellige niveauer. Det laveste er tæt på Helvede, og de højere kommer gradvist nærmere på Himmelen. Det er ikke på Alle sjælesdag (2. november, red.), men derimod til jul, at flest sjæle forlader Purgatoriet. I Purgatoriet er der sjæle, der brændende beder til Gud, men som ingen slægtning eller ven beder for på jorden. Gud lader dem så nyde godt af andre menneskers bønner. Det hænder, at Gud på forskellig vis tillader dem at manifestere sig over for slægtninge på jorden, for at minde mennesker om Purgatoriets eksistens og for indtrængende at anmode om, at deres bønner kommer til Gud, der er retfærdig, men god”.

Og så citerede Mirjana Jomfru Maria for noget helt overordentlig tankevækkende:

“Størstedelen af alle mennesker går til Purgatoriet. Mange går til Helvede. Et lille antal kommer direkte i Himmelen”.
 
Også Helvede findes

Få præster taler om Helvede i dag. Det er blevet “umoderne”, politisk ukorrekt og en kilde til mange kontroverser. Først og fremmest er det simpelthen blevet glemt. Ganske som også præster i dag benægter satans eksistens, bliver også hans ildfyldte fort negligeret. Det er en særdeles farlig tendens, for det er netop sådan satan gerne vil have det.

Det er formentlig netop derfor, at adskillige mystikere og helgener gennem tiden har fået Helvede at se med egne øjne. Sankt Teresa af Avila så Helvede i det 16. århundrede.

I det 20. århundrede kom beretningerne fra Sankt Faustina af Polen, fra den franske mystiker Marthe Robin og fra Jomfru Marias tre små hyrder og seere fra åbenbaringerne i 1917 i den portugisiske landsby Fatima – en serie af åbenbaringer, som Medjugorje knytter sig stærkt til.

I Medjugorje går der gerne en let gysen gennem folk, når Vicka fortæller om sit og Jakovs besøg ved kanten af flammernes hav. Det ejendommelige er, at Vicka selv under denne beretning bliver ved med at smile fra øre til øre. Hun frygter ikke for flammerne:

“Efter besøget i Purgatoriet viste Jomfru Maria os Helvede. Det er et forfærdeligt sted", siger Vicka.

"Der er en kæmpemæssig ild midt i. Vi så selv helt almindelige mennesker – helt som dem man ville møde på gaden – der kastede sig selv ind i ilden. Ingen pressede dem til det".

"De dykkede ned i flammerne, ned til forskellige dybder. Da de kom ud derfra, så de ud som vilde dyr. De råbte deres had og oprør og blasfemi højt ud. Da vi så hvor forandrede og deformerede de var, kunne vi kunne knapt nok tro, at de engang havde været mennesker”, siger hun.

“Vi var rædselsslagne, Jakov og jeg. Vi forstod ikke, hvordan noget så forfærdeligt kunne ske for de mennesker. Vi så en smuk ung pige kaste sig ind i flammerne. Da hun kom ud, lignede hun et uhyre. Men Jomfru Marias tilstedeværelse beroligede os”.

“Så forklarede Jomfru Maria os, hvad vi havde set og sagde: “Disse mennesker går til Helvede af deres egen frie vilje. Det er deres valg, deres beslutning. Vær ikke bange! Gud har givet frihed til alle. På jorden kan enhver beslutte sig for eller imod Gud. Nogle mennesker gør helt bevidst alting imod Gud og Hans vilje. De mennesker introducerer Helvede i deres egne hjerter. Når de dør, vil dette Helvede fortsætte, forudsat at de ikke har bedt om tilgivelse” ”.

“Jomfru Maria!”, spurgte vi. “Kan de mennesker aldrig komme ud af Helvede igen?”, siger Vicka.

“Helvede slutter aldrig”, svarede Den velsignede Jomfru. “De der er i Helvede ønsker ikke længere at modtage noget fra Gud. Det var deres egen frie beslutning at være langt fra Gud for altid. Gud kan ikke tvinge nogen til at elske Ham!”.

Her sluttede Vicka og Jakovs ufattelige rejse. Efter jordisk tid havde den varet i 20 minutter, men for seerne havde tiden været sat helt ud af kraft. De havde befundet sig udenfor både tid og rum.

Vicka siger, at de kom tilbage til Jakovs hus gennem taget, på samme måde, som de også var kommet ud.

Tilbage på jorden igen blev de to betroet en mission:

“Jeg viste jer det her for, at I kunne vide, at det hele eksisterer – og så I kan fortælle andre om det”, citerer Vicka Jomfru Maria for at have sagt.

Reinkarnation er illusion

Efter at Vicka og Jakov og de andre seere gennem besøg og åbenbaringer allerede indenfor det første år af Jomfru Marias tid i Medjugorje havde fået kendskab til livet efter livet på jorden, kom der senere flere andre bekræftelser til seerne.

I 1982 havde den dengang 16-årige Mirjana et syn af Satan selv. Også Marija har siden set Satan. Som Mirjana kort fortalte i et interview med Politiken, slog synet hende med så megen skræk, at hun stadig ikke vil hverken tænke på det eller fortælle noget om det.

I 1983 fortalte Mirjana imidlertid Medjugorje-præsten fader Tomislav Vlasic, at hun havde stillet Jomfru Maria et af de spørgsmål, som også Jakov og Vicka havde stillet. Både dette svar og svaret til Vicka og Jakov viser dermed, at det evige Helvede begynder allerede på jorden – og at det jordiske helvede er Guds fravær i menneskers liv:

“Jomfru Maria fortalte mig, at de, der er i Helvede, er holdt op med at tænke positivt om Gud. De spotter Ham i stedet og bliver mere og mere blasfemiske. De beslutter sig for at leve i Helvede og tænker ikke på at forlade det igen. De vælger selv ikke at blive reddet fra Helvede”, sagde Mirjana (billedet) dengang.

Af seernes beretninger kan man også udlede, at ideen om reinkarnation (sjælens genfødsel i en ny krop adskillige gange) ikke har noget på sig i praksis. Jomfru Maria har endda sagt det direkte:

“Man kommer til Himmelen ved sin fulde bevidsthed: Den som I også har nu. I dødsøjeblikket vil I være bevidst om adskillelsen af krop og sjæl. Det er forkert at lære folk, at man genfødes mange gange, og at man lever videre i forskellige kroppe. Man fødes kun én gang. Kroppen bliver nedbrudt, når den efter døden er draget fra jorden. Den kommer aldrig tilbage til live igen. Mennesket modtager en forvandlet krop”, sagde Jomfru Maria i Medjugorje den 24. juli 1982.

Samme dag blev hun stillet det spørgsmål, hvad der skete med dem, der havde brudt Guds love gennem hele deres liv – og så fortrød og søgte tilgivelse i sidste øjeblik. Svaret rummer det selvsamme håb som alt andet, der går ud fra Medjugorje:

“Hvem som helst, der har begået overordentlig meget ondt i sit liv, kan komme direkte i Himmelen, hvis han bekender sine synder, er ked af hvad han har gjort og indtager nadveren ved enden af sit liv”, lød svaret fra Jomfru Maria.

Og på præcis samme måde talte Jomfru Maria i 1986 om, at ligesom Helvede kan begynde på jorden gennem Guds fravær i menneskers liv, kan også Himmelen begynde netop her. Mere end noget andet er det netop den erfaring, der forvandlede millioner af menneskers liv efter et besøg i Medjugorje:

“Hvis I vil hengive jer fuldkommen til mig, vil I end ikke mærke passagen fra dette liv til det næste. I vil begynde at leve Himmelens liv på jorden”, sagde hun.

 

Få automatisk besked om alle nyheder og opdateringer.
Tilmeld dig vores nye nyhedsmail på forsiden af
Profetis hjemmeside på www.profeti.dk og klik på OK.
Foreningen Profeti udleverer ikke din e-mail adresse til andre.

 
Send forslag og kommentarer til: mail@profeti.dk
 
Nope.dk - Danmarks Effektive Portal