Sådan kommer du
til Medjugorje

Flere rejseruter gør det muligt at komme billigt afsted. Den bedste mulighed er dog at tage med på de ture, som en erfaren dansk kvinde tager på.


"


Én ting er at læse om Medjugorje. Noget andet er at opleve byen og personligt erfare Jomfru Marias og Himmelens helt enestående nærhed. Det kræver en indsats, og det kræver åbenhed over for alt det ufattelige, der igennem tiden har fundet sted i Jomfru Marias udvalgte by. Til gengæld kan det gøres ret billigt.

Særligt førstegangs-besøgende gør klogt i at lade sig introducere til Medjugorje gennem de ture, som den 68-årige Inger Jensen fra København tager afsted på. Hun har været i Medjugorje cirka 50 gange siden midten af firserne og har et indgående kendskab til stedets historie og åndelighed. Billederne på denne side er fra den familiepension i Medjugorje, der i årevis har huset Inger Jensens danske pilgrimme til en meget rimelig pris.

At rejse sammen med Inger Jensen giver danske besøgende den største mulighed for en stærk og meget givende tur.

Læs mere på Foreningen Profetis forside eller kalenderlink

Ophold hos Mate Sego, som har en privat pension ved foden af Åbenbaringsbjerget. Mulighed for 1, 2 eller 3-sengs værelser. Der serveres 2 rigelige måltider om dagen.

Tilmelding og henvendelse:

Inger Jensen
Lindevangs Allé 5 - 25
2000 Frederiksberg
Tlf. 38 33 36 44.

eller

Profeti.dk
Tel: 86277058, bedst hverdage mellem kl. 18-20 eller

mail@profeti.dk

Turene er fra Inger Jensens side planlagt som rejser med tog eller fly. Rejsen hen over nytår er dog udelukkende tænkt som en rejse med tog, men bortset fra det står det enhver frit for at flyve ud eller hjem en uge tidligere eller senere, og stadig støde til Inger Jensen og gruppen i Medjugorje.

Når Inger Jensen kender datoerne for sine grupperejser i enten foråret, sommeren, efterår eller vinter, vil de også blive opslået her på siden under nyheder eller på Profeti.dk.


Generelt er det bedst at sætte mindst 10-14 dage af. Når de er gået, ønsker de fleste alligevel, at de kunne blive i byen endnu længere. Desuden er det vigtigt at betragte sit ophold som en pilgrimsfærd og som en betydelig chance for åndelig vækst. Al erfaring viser, at folk der kommer som nysgerrige turister eller betragter Medjugorje som et feriested på linie med Rhodos og Mallorca ikke får nær det samme med sig tilbage.

Fordi Medjugorje er så dyrebart et sted, hvor chancen for vækst er så stor, kan det klart anbefales at tage afsted, når Inger også rejser. Enkelte danskere har rejst med Inger Jensen 10-15 gange, og både hendes erfaring og det at være en del af en gruppe af danskere har ofte vist sig som noget meget værdifuldt.

Rejser med fly, tog og bus

Ønsker man imidlertid at rejse alene, er der mulighed med både fly, tog og bus.

Flyene går fra Kastrup til både Sarajevo, Dubrovnik og havnebyen Split, der klart er den bedste mulighed: Fra busstationen i Split (der ligger ved siden af banegården) går der bus til Medjugorje adskillige gange om dagen, og ventetiden kan aldrig blive uudholdeligt lang.

SAS Rejsebureau (70 10 20 00) er stedet at ringe for alle tre destinationer. Flyet til Split afgår fire gange om ugen via Frankfurt, og en returbillet koster cirka 3500 kroner.

Flyet til Dubrovnik går via Wien og Zagreb, og det samme gør sig gældende for flyet med kurs mod Sarajevo. Prisen for en returbillet er cirka 3900 kroner i begge tilfælde. At en ekstra mellemlanding er nødvendig bekræfter blot igen, at det bedste er at rejse til Split, hvis man ønsker at flyve.

Vil man rejse med tog, går en mulig tur til havnebyen Trieste i Italien. Ved siden af banegården ligger byens busstation, hvorfra der går bus til Medjugorje hver aften klokken 18. Natten bliver så tilbragt på Adriaterhavets bølger, og klokken 8 næste morgen er man i Medjugorje.

Ønsker man denne rejseform, kan man reservere billet til bussen ved at ringe til italienerne i Trieste på +39 (0) 40 425 001. I den modsatte retning afgår bussen fra Medjugorje til Trieste hver morgen klokken 8.

Det er også muligt at tage turen med en kombination af tog og bus: Toget fra København til Frankfurt afgår hver aften, og der er ikke tillægspris for hurtigtog, hvis blot man rejser om natten. Frankfurts bus- og togstation ligger i det samme bygningskompleks, og herfra går turen videre med bus. Det bliver i så fald med det tyske busselskab Deutsche Touring, hvis køreplaner man kan se på www.deutsche-touring.com. Selskabet har e-mail adressen frankfurt@deutsche-touring.com og telefonnummeret +49 69 46 09 27 80.

Den billigste løsning er at rejse hele turen med bus. Til gengæld kan rejsetiden komme op omkring 48 timer hver vej. Første stop vil i så fald altid være München, hvortil Eurolines har direkte forbindelse fra København, Køge og Rødby (øst for Storebælt) og Hirtshals, Hjørring, Ålborg, Randers, Århus, Vejle og Kolding (vest for Storebælt).

En sikker forbindelse går fra alle disse byer til den kroatiske hovedstad Zagreb. Prisen tur/retur er 1376 kroner. Hvis man skulle ønske denne løsning, kan det betale sig forinden at ringe til busstationen i München for at høre, om der stadig går bus fra München til Capljina (udtales ´tjappel-lina) i Bosnien-Hercegovina.

Denne by er en af Medjugorjes nabobyer, og så sent som i sommeren 2001 var der direkte forbindelse mellem München og Capljina med afgang fra München hver tirsdag, fredag og lørdag klokken 18. Siden har ingen danskere dog taget denne tur, men hvis forbindelsen stadig eksisterer, er den afgjort værd at benytte, eftersom den reducerer rejsetiden til cirka 36 timer og kun giver tre timers ventetid i München.

I Danmark er Eurolines´ telefonnummer: 70 10 00 30

En anden mulighed med bus går fra København til Zagreb til en pris af 1495 kroner tur/retur. Fra København afgår bussen fra Ingerslevsgade ved DGI-byen. Fra Zagreb til København er afgangstiderne onsdag og lørdag klokken 14. Disse ture arrangeres af det svenske selskab Franks Bus, der har telefon +46 (0) 31 13 32 36.

Vær opmærksom på at ovenstående rejseruter kan være ændret, så ring til de nævnte rejsebureauer og få helt nøjagtige rejsemuligheder og opdaterede priser.

Rigtig god tur...!
OBS 2011: Vær opmærksom på at data ikke altid er blevet opdateret på denne side, da rejseselskaber ofte ændre destinationer og priser. Følg derfor mest informationerne på siden med nyheder eller på forsiden af Profeti.dk eller prøv dig frem ved at søge på Google, hvis du ønsker at rejse alene eller ikke ønsker at rejse med en af de planlagte grupperejser.

 

Få automatisk besked om alle nyheder og opdateringer.
Tilmeld dig vores nye nyhedsmail på forsiden af
Profetis hjemmeside på www.profeti.dk og klik på OK.
Foreningen Profeti udleverer ikke din e-mail adresse til andre.

 
Send forslag og kommentarer til: mail@profeti.dk
 
Nope.dk - Danmarks Effektive Portal