Amerikanske soldater
finder fred i Medjugorje

De er sendt til Bosnien for at sikre freden mellem serbere, kroater og muslimer. Men da en stor gruppe amerikanske soldater kom til Medjugorje, kom freden pludselig til dem selv, hedder det i denne beretning, der er oversat fra den amerikanske hærs egne bulletiner.

Soldater der deltager i Operation Joint Forge opretholder freden i Bosnien, men på en tur var de i stand til at bringe freden til sig selv. Efter at have besteget klippefyldte bjergside i Medjugorje, hvor man mener at Jomfru Maria har åbenbaret sig siden 1981, stoppede soldaterne op for at reflektere over deres liv. Selvom de var omgivet af mange mennesker på den samme åndelige pilgrimstur, fortalte de, at de følte sig alene med deres tanker.

Årsagerne til at være til stede var forskellige, men alle soldaterne sagde, at de fandt åndelig fred. For nogle handlede turen om helbredelse.

“Noget tragisk har fundet sted i mit liv, og jeg har en masse smerte i mit hjerte. Det var en stor mulighed for mig til at gå op på bjerget og give slip på noget af den smerte”, siger sergent Laurie Pimpernel (25. infanteri-division), da hun forklarede hvorfor hun kom på en sådan en-gang-for-alle retræte.

For andre betød retræten, at de fandt meningen med deres liv. Tiden på Åbenbaringsbjergettillod SPC Ron Clobridge at se på sine handlinger og hjælpe ham med at finde nogle mål.

“Jeg føler, at jeg er blevet forandret. Jeg har en bedre holdning nu. Det lettede min byrde”, siger han.

“Turen til Medjugorje forstærkede Stabiliseringsstyrkens budskab om fred, fordi Medjugorje er et fredens sted. Turen styrkede værdierne for alle soldaterne her”, siger kaptajn Kieran Morris, der håber, at disse værdier kan gives videre til alle mennesker i Bosnien-Hercegovina.

“Dette land vil ikke komme til en varig fred ved hjælp af et geværløb, men gennem en omvendelse af hjerterne og tankerne hos menneskene her”, siger Morris.

 

Få automatisk besked om alle nyheder og opdateringer.
Tilmeld dig vores nye nyhedsmail på forsiden af
Profetis hjemmeside på www.profeti.dk og klik på OK.
Foreningen Profeti udleverer ikke din e-mail adresse til andre.

 
Send forslag og kommentarer til: mail@profeti.dk
 
Nope.dk - Danmarks Effektive Portal