Pilgrimmes børn har
ofte set Jomfru Maria

Børn elsker Medjugorje, hvor de mærker Himmelens nærhed i deres enkle og modtagelige sjæle. Adskillige af dem ser endda Jomfru Maria - og beskriver hende på en måde, der stemmer fuldkommen overens med seernes beskrivelser. Seerne kalder til bøn i familien.


Små børn i familien bør ikke afholde nogen fra at tage en tur til Medjugorje. De befinder sig som regel som fisk i vandet i byens helt specielle atmosfære.

Hvor voksne stiller spørgsmål og vil forstå med deres hoveder, er de fleste børns hjerter og sjæle vidt åbne for den Himmelens fred og nærhed, der gennemtrænger hele Medjugorje.

Jomfru Maria hylder det tillidsfulde, enkle og simple, og gennem årene har hun ofte vist sig for pilgrimmes børn i Medjugorje.

Heri ligger ingen garanti, naturligvis - men at dømme efter historien har børn bedre chancer end voksne for at få den helt ekstraordinære gave selv at se Jomfru Maria i byen.

Når det sker, beskriver børn helt ned til 3-4 års-alderen Jomfru Maria på præcis samme måde som Medjugorjes seks seere gør. Børnene kender intet til seernes ord, men gengiver dem alligevel ordret, mere eller mindre.

Også spædbørn har set Jomfru Maria. Billedet herover og billedet herunder viser seeren Ivanka Ivankovic-Elez og hendes søn Josip under Ivankas årlige åbenbaring i 1989. Josip er endnu ikke et år på dette tidspunkt, hvor det synes tydeligt, at han ser præcis det samme som sin mor. Læg på billedet herover særligt mærke til Josips lille hånd, der rækker ud efter Jomfru Maria.

Den lille franske seer

Kun godt en måned senere, den 4. august 1988, gentog historien sig for den 4-årige Christelle fra den franske by Le Mans. Sammen med sine forældre og hundredevis af andre pilgrimme overværede hun denne aften seeren Ivans åbenbaring ved Det Blå Kors i Medjugorje. Den franske nonne Søster Emmanuel beretter i sin bog "Medjugorje: The War Day By Day" (Florida Center for Peace, 1993), hvordan Christelle bagefter forbløffede sine forældre:

"Så du Den velsignede Jomfru?".

"Selvfølgelig", svarede Christelle. Hun troede, at alle så Jomfru Maria.

"Hvordan var hun?".

"Hun var smuk?".

"Og hvad mere?".

"Hun havde en smuk gul kjole på" (seerne har fortalt, at Jomfru Maria ved særlige lejligheder er iført en kjole af guld. Christelle kendte dog ikke ordet "gylden").

"Gul som hvad?".

Christelle så sig rundt i lokalet og fik så øje på en champagneflaske, der stod på et bord. Hun pegede og sagde:

"Som på flasken der" (der var omviklet med gyldent papir).

"Og hvad mere, fortæl os det?".

"Hun havde et stykke helt hvidt stof på hovedet" (Christelle kendte ikke ordet "slør"). "Hun havde sort hår, hendes fødder var gemt" (seerne siger, at Jomfru Maria står på en sky). "Hun havde smukke, smukke øjne....ligesom hr. Golberts" (som Søster Emmanuel konstaterer har meget smukke blå øjne). "Og hendes hænder var spredt langt, langt ud" (seerne siger, at Jomfru Maria strækker sine hænder ud over alle, når hun velsigner de, der er til stede)", sagde Christelle.

Marijas niece og den skeptiske præst

I åbenbaringernes allerførste tid spillede seeren Marija Pavlovics dengang 1-årige niece Ivana en nøglerolle i at overbevise en meget skeptisk præst om, at åbenbaringerne virkelig var ægte. Det skete, da denne præst bemærkede, hvordan lille Ivana tydeligvis også så noget, og hvordan hendes hånd ivrigt rakte ud mod det punkt, som seernes øjne var rettet imod. "Et lille barn kan ikke lyve", sagde præsten til alle bagefter.

Marija selv kunne umiddelbart efter åbenbaringen berette, hvordan Ivana havde leget med den krone af 12 gyldne stjerner, som Jomfru Maria bærer på sit hoved. 21 år gammel bekræftede Ivana selv denne historie for www.medjugorje.dk i foråret 2001.

Billedet til venstre er fra 1994 og viser Marija, hendes mand Paolo Lunetti og deres førstefødte søn Michele Maria.

I sin bog "Medjugorje, The Nineties"
(Queenship Publications, 1997) fortæller Søster Emmanuel historien om en 3-årig dreng fra Frankrig. Efter en offentlig åbenbaring på bjerget kunne hans forældre knapt få drengen med ned igen. Da forældrene gik ned, ville drengen tilbage op på toppen igen. Han græd og var helt ødelagt:

"Jeg vil se hende igen, jeg vil se hende igen", græd den lille dreng.

"Se hvem?", spurgte forældrene da.

"Damen!", sagde den utrøstelige dreng. Han gennemgik præcis det samme som seerne Mirjana, Ivanka og Jakov (og adskillige andre før dem) har beskrevet som helt ubeskriveligt smertefuldt: At have set - og ikke se mere.

I marts 2001 tabte mange engelsktalende pilgrimme i Medjugorje deres hjerter til den 5-årige Michael Jacob Gutierrez fra Santa Barbara i Californien. Han kombinerede et mildt, kærligt og tillidsfuldt væsen med barnets frækhed og spontanitet - og en stor hengivenhed under messen hver eneste morgen. For Michael Jacob var bøn med hjertet helt naturligt, og sammen med sin far besteg han byens bjerge hver eneste dag.

For far og søn var det femte gang, at de besøgte Medjugorje med hinanden i hånden, og denne gang fik Michael Jacob også Jomfru Maria at se. Efter en offentlig åbenbaring til seeren Marija Pavlovic-Lunetti beskrev Michael Jacob, hvordan Jomfru Maria - klædt i blåt og hvidt og meget meget smuk - havde smilet til ham under hele den 2-3 minutter lange åbenbaring.

Hans far bekræftede alles indtryk af Michael Jacob som en dreng med en inderlig kærlighed til Jomfru Maria, der gjorde det helt usandsynligt, at han nogensinde ville lyve om hende.

Seerne appellerer til verdens forældre

Medjugorjes seks seere (hvoraf de fem nu selv har børn) har ofte understreget, at børn forstår Guds store mysterier langt bedre, end deres forældre måske går rundt og tror. Frem for alt har de meget ofte sagt, at det er helt centralt, at familier beder sammen, og at børnene får en fortrolighed med Gud.

Det kan begynde meget tidligt. Mirjana og hendes mand (billedet til højre) satte sig på gulvet og bad, mens deres datter Marija kravlede rundt på gulvet i en alder af blot et halvt år. To år gammel bad Marija selv af hjertens lyst.

Seeren Ivanka Ivankovic-Elez har den særlige mission at bede for verdens familier. I Medjugorje er bøn i familien den sikreste garant for, at familien er harmonisk og bliver ved at hoilde sammen. I et foredrag til pilgrimme i marts 2001 sagde Ivanka, at forældre må lære deres børn at bede med hjertet - men også, at forskellige børn ønsker at gøre det forskelligt.

"Nogle børn vil lege, mens de beder. Andre vil tegne eller farvelægge, mens de beder. Min ældste datter er meget glad for Rosenkransen, mens min søn gerne vil læse i Bibelen og ofte stiller spørgsmål om Bibelens beretninger. Det vigtigste er, at børnene kommer til at erfare Guds kærlighed", sagde Ivanka.

"Det er meget vigtigt at tage sine børn med i kirke. De har brug for at erfare kirken som deres hjem. De har brug for at forstå, at det er vigtigt at komme i kirken. Af og til græder og larmer de, men et barn er et barn, og det er ikke en tilstrækkelig grund til at holde dem væk", sagde seeren Jakov Colo samme dag.

"Det er meget vigtigt, at børn kommer til at forstå det her fra begyndelsen af deres liv. Børn forstår langt mere, end vi tror. Nogle gange er det min ældste datter, der foreslår, at vi beder", sagde Jakov. På billedet til venstre ses han og Annalisa med deres datter Arianna-Maria, født i 1995.

Mirjana ynder at fortælle en historie, der fortæller, hvor meget børn forstår. Da hendes ældste datter Marija var to år gammel, havde Mirjana og hendes mand ikke fortalt hende om Mirjanas åbenbaringer endnu. De troede ikke, at Marija forstod det alligevel. Lige indtil den dag, hvor Mirjana overhørte en samtale, som Marija havde med en lille veninde:

"Min far har fået en ny bil", sagde veninden.

"Og hvad så?", svarede Marija. "Min mor ser Den velsignede Jomfru hver måned...!".

 

Få automatisk besked om alle nyheder og opdateringer.
Tilmeld dig vores nye nyhedsmail på forsiden af
Profetis hjemmeside på www.profeti.dk og klik på OK.
Foreningen Profeti udleverer ikke din e-mail adresse til andre.

 
Send forslag og kommentarer til: mail@profeti.dk
 
Nope.dk - Danmarks Effektive Portal